mullsjö

Posten drar ner på postlådorna

Många av Postens brevlådor runt om i landet kommer att försvinna och dessutom kommer tömningen på flera håll tidigareläggas. Det avslöjade Nyheterna förra veckan. Mullsjö är en av de orter, där det framöver kommer bli färre brevlådor. Som t ex den låda, där Bo Lundström brukar använda.

Bara ett stenkast från Bo Lundströms hus i villakvarteret i Mullsjö står den klassiska gula brevlådan. Men från och med mitten av oktober får Bo Lundströpm och hans grannar ta sig till affären en knapp kilometer bort för att lägga på brev.

Och det här är långt ifrån den enda brevlådan som Posten nu ska ta bort, berättar Peter Brännström, produktionschef på Posten.

Idag finns det ungefär 30 000 postlådor runt om i landet. Och enligt Posten är Sverige därmed det brevlådetätaste landet i Europa per invånare.

Men nu ska alltså antalet minskas - drygt tio procent av lådorna ska bort, dessutom kommer många av de brevlådor som bli kvar tömmas tidigare än idag.

Posten hävdar att en av förklaringarna till förändringarna som nu genomförs är att minska belastningen på miljön. Något som Mullsjöbon Pernilla Linde tycker är ett dåligt argument.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista