Jakten på jobb inledd i Gislaved

I dag drogs arbetet igång för att hitta nya jobb åt de nästan 800 anställda på däckfabriken i Gislaved som förlorar jobben till sommaren.
En samrådsgrupp har skapats, som består av representanter från länsarbetsnämnden, arbetsförmedlingen, kommunen, företaget och fackklubbarna. Och idag möttes gruppen för att diskutera vilka insatser man ska göra. Bland annat kommer arbetsförmedlingen att öppna ett kontor på Gislaved Däck, och man ska prata med alla anställda. En del kommer att erbjudas förtidspension, andra utbildning. Och så hoppas förstås gruppen att en del ska få nya jobb på företag i närheten. Personalchefen Inger Elmståhl lovar också att vara generös när det gäller uppsägningstider, om någon hittar ett annat jobb och måste sluta snabbt. -Jag är ju i samma situation som alla andra, också jag måste ha ett nytt jobb, säger hon till nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista