Wrigfors tillbaka i husbranschen

Efter två konkurser är nu den förre VD:n för Hjältevadshus, Curt Wrigfors, föremål för polisutredning och flera stämningar väntar. En av husbranschens mest omstridda direktörer har alltså dykt upp igen, nu i ledningen för ett husföretag i Västsverige. Nystatsande Mjöbäcksvillans VD Göran Nergården i boråstrakten ser inga problem med Wrigfors förflutna. - Jag dömer ingen på förhand och Wrigfors har stora kunskaper som vi kan ha nytta av, säger han.
När Boro, där Wrigfors satt i ledningen, gick omkull miste flera hundra jobbet och i våras tvingades Wrigfors lämna Hjältevadshus där han nu är misstänkt för stora ekonomiska oegentligheter och trolöshet mot huvudman. Polisen har satt igång en förundersökning. Mats Svensson, ny vd på Hjältevadshus, säger till Sveriges Radio Sjuhärad att han tänker stämma Wrigfors bolag och Wrigfors personligen för pengar som gått förlorade under hans verksamhet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista