Störst tillväxt i F-län

Stockholm är inte längre nummer ett-inte när det gäller tillväxt i alla fall. Det är nämligen Jönköpings län som stått för den största tillväxten de senaste åren. Det framgår av ny statstik från Svenskt Näringsliv som presenterats idag.
De senaste åren har den ena rapporten efter den andra pekat ut Stockholm som landets främsta tillväxtregion. Men när Svenskt Näringsliv nu rensat statistiken från de uppgifter som baserar sig på att en väldig massa människor flyttat till Stockholm under 90-talet så står alltså Jönköpings län som segrare. Det är här som den största tillväxten av BNP per invånare finns. Och inte nog med det. Prognosen för de närmaste åren toppas också av vårt län, medan Stockholm kommer långt efter.Tillväxtprognosen baserar sig på tendenser i samhället och strukturen på företagen i länet, i vilka branscher företagen finns o s v. Så även om en del varsel chockar oss just nu så rubbar de inte den ljusa totalbilden. Länets företag gynnas också av den låga kronkursen eftersom man säljer mycket på export och den stora flexibiliteten bland företagen här är också ett plus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista