Drömhus blev mardröm

Köpet av drömhuset blev en mardröm för ett par makar i Värnamo. De fick aldrig veta att huset var svårt brandskadat. Nu har tingsrätten hävt köpet och dessutom får familjen skadestånd.
För ett tiotal år sedan drabbades det aktuella huset i Värnamo av en brand och det blev omfattande skador. Men det berättade aldrig ägaren, när han för två år sedan sålde huset till ett par makar. Han hade annonserat ut det som nyrenoverat och visst såg det bra ut på ytan. Men under fanns de gamla brandskadorna kvar med förkolnade bräder och bjälkar. Skadorna hade byggts in och dolts så väl att de inte upptäcktes av vare sej köparen eller den besiktningsman han anlitade före affären. Det var först sedan familjen flyttat in som ett par snickare avslöjade hur det såg ut, när de rev upp ett golv och det började lukta gammal brandrök. Makarna trodde att det var drömhuset dom flyttat in i, de hade till och med betalat 100.000 kronor mer än vad säljaren först begärde, bara för att komma över just det här huset. Men det slutade med en mardröm och säljaren vägrade att häva köpet. Nu har alltså tingsrätten gjort det istället. I går dömdes säljaren att betala tillbaka pengarna och dessutom skadestånd och rättegångskostnader, totalt en miljon kronor. Nu står huset tomt - familjen flyttade till en lägenhet i Värnamo för ett par månader sedan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".