Dålig kontroll på livsmedlen på länets pizzerior

De som driver pizzerior i länet är dåliga på att dokumentera hur de hanterar sina livsmedel. En färsk undersökning som länsstyrelsen gjort tillsammans med flera av länets kommuner visar att åtta av tio pizzerior inte sköter egenkontrollen.
Sedan många år tillbaka är företag som hanterar livsmedel skyldiga att själva kontrollera och dokumentera sin verksamhet. Som konsument ska man kunna vara säker på att allt sköts rätt, och att man kan äta maten utan att bli sjuk. Företagarna ska till exempel regelbundet mäta temperaturen så att maten inte förvaras för varmt, och kontrollera att hygienen sköts. Men kontrollen som gjorts visar att 77 av 95 pizzeriaägare inte skött det som de ska. My Sahlman på länsstyrelsen tycker att resultatet är skrämmande. -Det är katastrofalt att kontrollen är så dålig, eftersom det drabbar gästerna, säger hon till nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista