fotboll

Självmål nära fälla Husqvarna

Husqvarna spelade oagjort för tionde gången den här säsongen när de fick 1-1 hemma mot Motala. Ett självmål och en onödig utvisning var dock nära att ge hela poängskörden till östgötarna.

I slutet av första halvleken fick Michell Haidari, Husqvarnas mittfältare, syna det röda kortet - utvisning alltså sedan han gått in med dobbarna före i en duell.

När dessutom en HFF-spelare lyckades nicka in bollen i eget mål såg kvällen ut att vara körd för hemmalaget, som sin vana trogna hade mycket bollinnehav men förtvivlat svårt att skapa rejäla målchanser.

Det blir mycket sidled, och mindre i djupled.

- Det blir för småplottrigt och det här är något vi pratat om. Vi måste börja med djupledsbollen för att sträcka på deras lag, men av någon anledning gör vi inte det på hemmaplan. Varför kan jag inte förklara, säger tränaren Glenn Ståhl.

Inhopparen Sebastian Göransson lyckades dock kvittera i 73:e minuten och räddade ytterligare en en-poängare till Husqvarna, varannan match som de blårandiga spelat i år har slutat oavgjort.

- Efter vårt mål skapade vi ett bättre tryck och moralmässigt är målet ovärderligt för fortsättningen, sammanfattade Ståhl.

Husqvarna FF - Motala AIF FK 1-1 (0-0)
0-1 (54) självmål
1-1 (73) Sebastian Göransson
Publik: 252

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".