Fotboll

J-Södra tappar i tabellen

Två spända lag och en bedrövlig match, men Ljungskile var laget som tog vara på sina målchanser. Fem skott på mål och mål på samtliga betydde 5-3 på Stadsparksvallen mot Jönköpings Södra.

- Det var en märklig match med mycket spel fram och tillbaka. Vi gjorde ingen bra match defensivt, men offensivt var vi effektiva som tog tillvara på våra chanser, sade LSK-tränaren Bosse Wåhlemark.

Ljungskile passerade Jönköping i tabellen, men för att lämna bottenträsket och diskussionerna om eventuell kvalplats eller direktnedflyttning - då krävs betydligt bättre försvarsspel av båda lagen. Båda lagen är på rätt sida strecken. Än så länge.

Läget ser mest allvarligt ut för J-Södra, som är i fritt fall. Fem insläppta på hemmaplan är under all kritik. Sexton insläppta mål på de fyra senaste hemmamatcherna vittnar om att J-Södra inte har ett försvar eller försvarsspel som håller någon klass.

- Det får inte vara så lätt att göra mål på oss, men vi gjorde en rad inviduella misstag. Det har drabbat oss i ett antal matcher nu, sade J-Södras tränare Olle Nordin.

Tommy Thelin fick utgå i slutet av matchen med svåra smärtor. Handleden var bruten och enligt prognoserna blir Thelin borta fyra veckor och missar kanske hela avslutningen på säsongen.

Jönköpings S-Ljungskile 3-5 (2-3)
1-0 Tomas Backman (6), 1-1 Niklas Löfgren (12), 2-1 Marcel Sacramento (18), 2-2 Martin Smedberg-Dalence (35), 2-3 Jörgen Wålemark (45), 2-4 Niklas Löfgren (63), 3-4 Tommy Thelin (67), 3-5 Martin Smedberg-Dalence (73).
Publik: 1 996.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se