Foto Janerik Henriksson / SCANPIX
Nässjö

Mer förtjänst på de äldres mat

Trots att maten till skolor och äldreomsorg kommer att bli billigare för Nässjö kommun från årsskiftet så kommer dom ta mer betalt av pensionärerna.

I och med att man går över till att laga maten i ett centralkök så räknar skola och omsorgsförvaltningen med att kostnaderna för maten ska gå ned.

Men kostpriset för pensionärer kommer ändå att höjas som planerat med 200 kronor i månaden för den som har helpension, det skriver Smålandstidningen.

– Jag kan stå för att vi behöver ha mer pengar till vård och omsorg, säger omsorgsnämndens ordförande Anders Hansen (Safe) till Smålandstidningen.

Förslaget om att maten ska lagas i centralkök inom skol och äldreomsrogen väcker reaktioner när det gäller skolan.

Flera föräldrar och föräldraföreningar har skrivit till kommunen och ifrågasatt nedskärningarna när flera skolkök i exempelvis Bodafors och Malmbäck görs om till så kallade mottagningskök där man värmer upp förproducerad mat istället för att laga den från grunden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".