1 av 2
Politikerna bjöd in till öppet möte om Kungsängsskolan (foto: Mattias Sundler/SR)
2 av 2
Ett sexiotal åskådare hade sökt sig till det öppna mötet (foto: Mattias Sundler/SR)

Nu läggs Kungsängsskolan ner

Ett 60-tal åhörare fanns på plats när det för första gången hölls ett öppet nämndmöte i Jönköpings kommun, men så handlade möte också om en het fråga - nedläggningen om Kungsängsskolan.

En enig skol- och barnomsorgsnämnd i Jönköping röstade idag ja till en nedläggning av Kungsängsskolan i Jönköping. Även om oppositionen inte var överens med de styrande om anledningen till stängningen.

- Jag jublar definitivt inte över detta beslutet, men utefter det läget som vi hamnat i i kommunens skolväsende där vi ser att antalet elever minskar, så var detta ett nödvändigt beslut säger Magnus Rydh som är vice ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden.

Främst handlade det om lärare och elever eller före detta elever på Kungsängsskolan som tagit sig till aulan på Erik Dahlbergsgymnasiet för att lyssna till politikerna. Två av de som var besvikna efter beslutet var Jenny och Robin.

- Jag vill inte att skolan ska läggas ner, jag vill att mina barn ska gå där.

- Jag har gått i Kungsängsskolan och det är surt att de ska lägga ner. Jag tycker det mesta är skitsnack, de har inte lyssnat på vad folk tycker - det är bara politikerna race.

Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".