Evald Larsson, orförande, SPF, Nässjö. Foto: Kjell Ahlkvist
Värnamo

Pensionärer stöttar Roland i rätten

När pensionären Ronald Fasth från Värnamo ställs inför rätta i Jönköping i december kommer äldre från hela länet att bussas till tingsrätten för att ge honom sitt stöd.

Ronald Fasth är åtalad för att ha gett en tonåring två örfilar sen han blivit kallad gubbjävel, när han bett en 13-åring sluta cykla uppe på mingolfbanorna i Folkets Park i Värnamo.

- Nu får det vara nog med att vi pensionärer får ta skit ute på stan, säger Evald Larsson, ordförande i SPF, Sveriges Pensionärsförbund, Nässjö.

SPF-distriktet står bakom aktionen för att visa att de tycker att många unga är respektlösa mot äldre och för att stötta Ronald Fasth vid rättegången. Evald Larsson vet redan att det åker två bussar från Nässjö och en från Värnamo.

- Jag kommer att tillskriva alla 51 föreningar och be att de kommer, säger Evald Larsson,

Busslaster med pensionärer från hela länet kommer inte att få plats i Jönköpings tingsrätts största sal.

- Vi kan väl ordna storbild, tycker Evald Larsson.

Tycker du att det är okej att slå barn?

- Okej att slå barn, det kanske inte är frågan, men vi vänder på steken och säger att det inte är okej att få höra skitgubbe eller kärringjävel eller liknande.

Det är ett lagbrott i Sverige idag att slå barn, därför står Ronald Fasth inför rätta för ringa misshandel, men Evald Larsson tycker att dagens föräldrar inte kan uppfostra sina barn.

- Då ska vi vara så uppfostrade så inte vi blir förbaskade och inte slår tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".