Foto Rebecka Montelius/SR
Jönköping

Öppna lågor från kontor

Uppdaterad 23:30
Strax efter klockan 20 på onsdagen utbröt en stor brand i en kontorsbyggnad i Taberg. Räddningstjäsnten fick vid 23-tiden branden under kontroll, och arbetar nu med eftersläckning av glödbränder i väggar och tak.

Ingen person kom till skada i eldsvådan. Byggnaden har fått svåra brandskador, men ska inte vara totalförstörd.

SOS fick larm om att det brann i en kontorsbyggnad i Taberg klockan 20.30 under onsdagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen så stod det öppna lågor från andra våningen.

– De som ringde in såg öppna lågor från andra våningen, säger brandingenjör Klas Lövgren.

I byggnaden finns förutom kontor ett tryckeri, men elden hann aldrig spridas dit. Trots att byggnaden på Bergslagsvägen i Taberg i Jönköping ligger mitt bland villor och i närheten ligger också en bensinmack så bedömde insatsledare Klas Lövgren tidigt att det inte fanns någon spridningsrisk.

– Nej det är ingen fara för allmänheten, och inte någon spridningsrisk.

Rökdyckare kunde släcka mycket av branden tidigt, men det brann också i takkonstruktionen och där var det mera svårsläckt. Räddningstjänsten fick såga upp taket för att komma åt att släcka överallt.

– Det brinner liksom inne i själva takkonstruktionen och det är lite svårt att komma åt, säger insatsledare Klas Lövgren. Vi hoppas att branden snart är släckt men eftersläckningsarbetet lär ju pågå hela natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".