Kriminalitet på krogen ska hindras

Polisen ska sätta stopp för den kriminalitet som frodas på restauranger och uteställen i länet.

I en särskild satsning nästa år ska ska kriminaliteten och gängmentaliteten stävjas. Det säger Stefan Ottosson kristedemokrat och ordförande i polisstyrelsen i Jönköpings län.
-När vi under de senaste två åren jobbat med att få ner bråk och misshandel på krogarna, har vi sett att det finns annan kriminalitet, och det här är något vi vill bli bättre på att bekämpa.

Det är polisens underrättelsetjänst som har sett att kriminella träffas på krogar och att en hel del kriminalitet, som exempelvis droghandel sker på krogarna.
-Vi vill störa de kriminella nätverken så att de inte får fäste och etablerar sig i vårt län, säger Stefan Ottosson.

Polisens arbete för att stoppa den här kriminaliteten ligger i planeringsstadiet ännu, men Nyheterna kan berätta redan nu att det här kommer att bli ett område som polisen i länet kommer att satsa på inför nästa år. Och det finns resurser för det här.
-Vi får vi ju ett tillskott av poliser nästa år, i samband med målsättningen att det ska bli 20.000 nya poliser i landet, säger Stefan Ottosson.

Men han kan inte säga hur satsningen kommer att genomföras i detalj än.
-Det är fortfarande en planering som pågår, detaljerna får de som är ansvariga på de aktuella enheterna berätta senare.

Jenny Almlöf

jenny.almlöf@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".