Stefan Lindkvist (MF), Arkivbild/SR

Mullsjö framtid vill till Jönköping

Partiet och uppstickaren Mullsjö Framtid ska nu exporteras till Jönköping. Förre kommunalrådet i Mullsjö och mannen bakom partiet, Stefan Lindkvist, vill se flera Mullsjö Framtid i Jönköpingspolitiken.

- Det blir Gränna framtid, Huskvarna framtid, Bankeryd framtid och så vidare. Alltså, vad har invånarna i Bankeryd för möjlighet att påverka sin framtid när kommunalråden Acko Ankarberg och Mats Green inte ens vet var Bankeryd ligger? Man måste ju verka och värna om sin bygd utifrån sin utgångspunkt om man bor i Bankeryd eller Gränna, säger Stefan Lindkvist.

Stefan Lindkvist vill hjälpa till att starta nya partier i flera kommundelar i Jönköping. Både Gränna, Taberg, Tenhult och Bottnaryd skulle ha ett eget parti menar han och flera intresserade har redan hört av sig, hävdar han.

- De vill ha hjälp att dra igång någonting och vi funderar på att hyra en lokal i Jönköping och dra ihop folk och berätta hur man startar ett parti, säger Stefan Lindkvist.

- Det är så enkelt att starta parti. Det är bara att anmäla ett namn och några personer som verkar för detta så är man med i valstugan sedan.

Men hur lätt är det att driva ett parti då och sedan vara en seriös politiker. Mullsjö framtid har ju fått hård kritik, du har avgått och ni fick nästan 20 revisionsrapporter på er?

- Etablissemanget är livrädda för nya politiker som engagerar sig.

Hur troligt är det att vi får se Mullsjö framtid exporteras till Jönköping i höst?

- Det bestämmer ju invånarna själva. Är man nöjda med hur det ser ut i Gränna så gör man ju ingenting, men jag tror inte att man får den nyhördheten från fullmäktige i Jönköping.

Pernilla Arvidsson
pernilla.arvidsson@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".