Kommunhuset är i stort orginal från 1973, nu satsas 13 miljoner på byggnaden.

Miljonsatsningar i Gislaved

Med hjälp av regeringsmiljonerna lyckas Gislaveds kommunledning klara nästa års budget utan skattehöjningar. Budgeten innehåller dessutom flera mångmiljonsatsningar.

Det blir, som väntat, ingen skattehöjning i Gislaved. Det står klart sedan kommunledningen i dag presenterade sin budget för nästa år.

Regeringens kommunpengar gav Gislaved drygt 22 miljoner kronor och då behöver de inte höja skatten, något de tidigare räknat med att få göra.

Budgeten i Gislaved innehåller också en rekordstor investeringsbudget, på 105 miljoner kronor.


Investeringsbudgeten i Gislaveds kommun ligger vanligtvis på 70-80 miljoner kronor. För nästa år väljer alliansen att höja summan till knappa 105 miljoner.

I den finns bland annat en satsning på vatten- och avloppssytem i områden kring Anderstorp. Områden där tidigare tomtägare haft stora problem med VA-systemet och där kommunen nu hoppas kunna sälja en del tomter. Sammanlagt satsas sju miljoner kronor på nytt VA-system.

Dessutom satsas 13 miljoner kronor på att bland annat byta uppvärmningssytem i kommunhuset. Byggnaden har idag direktverkande el, ett system som nu ska bytas ut. 

Utanför investeringsbudgeten finns en satsning på att kompetensutveckla kommunens vårdbiträden, till undersköterskor. Det beräknas, med bland annat vikariekostnader, kosta sju miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".