De öppnar för Bankeryds framtid

Det finns de som nappar på Mullsjöpolitikern Stefans Lindkvists erbjudande, om att exportera hans eget Mullsjö framtid till Jönköpings ytterområden.

Tidigare har Nyheterna rapporterat om politikern Stefan Lindkvists planer på att exportera sitt parti, Mullsjö framtid, till småorterna i Jönköpings kommun.

Ett Gränna Framtid, Tenhults Framtid eller Bankeryds Framtid skulle behövas för att värna orternas intressen gentemot Jönköping menar Lindkvist.

Bankerydsbon Harald Stenberg håller med om att Bankeryds intressen kommer lite i skymundan.

- Det är klart att ytterområdena blir lite glömda. Vi runtom här måste visa oss lite mer för att de ska ta oss på allvar säger Harald.

Det verkar som att en och annan Bankerydsbo nappar på idén om ett Bankeryds Framtid. Det skulle kanske stärka ortens ställning gentemot Jönköping.

Ingela Gerebrant till exempel tycker att det emellanåt är väldigt långt mellan lilla Bankeryd och kommunalråden inne i Rådhuset i Jönköping. Mer självstyre vore inte fel säger hon och hon jämför med grannorten Habo, som är en egen kommun och där Haboborna har betydligt mer att säga till om.

- Vi var en gång en egen kommun, för länge sedan. Ibland åker man till Habo för att få den känslan, man känner att de har lite mer - det vore kanske inte fel säger Ingela.

Stefan Lindqvists argument för att starta ett systerparti till Mullsjö framtid, i till exempel Bankeryd eller Tenhult, är att:

- När kommunalråd Mats Green eller Acko Ankarberg, starka personer, knappt vet var Bankeryd ligger.

Varken Kristdemokraternas Acko Ankarberg eller Moderaternas Mats Green vill kommentera varken Stefan Lindqvist eller sina geografikunskaper, men ute i Bankeryd har kanske ett frö såtts - även om Harald Stenberg är tveksam till om han skulle lägga sin röst på ett Bankeryds framtid.

- Det är för tidigt att säga, jag avvaktar.

Men du tror att det finns utrymme för ett sådant parti?

- Det kan det säkert göra, säger Harald Stenberg.

Håkan Montelius
hakan.montelius@sr.se

ill

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".