JÖNKÖPING

Läs mailet om sprickorna i alliansen

Ett internt brev som avslöjar sprickor inom den borgerliga alliansen i Jönköping, har av misstag läckt ut till media och skakar nu om samarbetet mellan partierna. Läs det felsända mailet här.

Det är det före detta kommunalrådet, Centerpartisten Åke Johansson, som råkat skickat ett internt mail till media istället för till sina partikamrater och därmed avslöjat flera politiska sprickor.

I brevet, som Nyheterna kommit över, kritiseras bland annat Moderaterna för deras interna stridigheter kring dubbelspåret vid Vätterstranden, men även Miljöpartiet för deras tveksamheter kring flygplatsens finansiering. Med brevet avslöjas därmed flera frågor där samarbetspartierna i Jönköping är djupt oeniga.

Åke Johansson har fått be om ursäkt för misstaget, men enligt vad Nyheterna erfar har flera krissamtal redan hållits mellan partierna för att försöka reda upp misstaget och oenigheterna.

Här är Åke Johanssons interna brev:

(Rapportering till kommunalrådet Ann-Marie Nilsson efter ett möte med majoritetens gruppledare inför kommunfullmäktige i måndags:)

Hej AMI

Vad som skedde på grp mötet var

Punkt 1 MP obstrurerar på KS ärende 11 vill ha bort sista mening i stks yttrande (pengar till flygplatser) Jag tror att jag lyckades avstyra detta (ivarje fall yrkande).

Punkt 2 (M) har fullständigt kört över Green (och Jutterström) i allt som gäller dubbel spår i KF ärende 9 och 11. Man vill ha bort allt som skrivits om dubbel spår i tjänste yttrande , Antigen genom att inte sända med dessa yttranden eller ändra i tjänste männens tryckta yttrande (Helt omöjligt)

Green får lyfta det i K. råds kretsen ev nytt gruppmöte i kväll.

Jag har varit klar i debatten om vad som står på spel M har meddelat att denna fråga skall man driva till döds

Det skissades också på en ev anteckning från (M) att interna transport lösningar får bli en senare fråga.

Peter Jernberg
peter.jernberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".