jönköping

Järnvägen delar majoriteten

Järnvägens placering i Jönköping fortsätter att splittra den borgerliga majoriteten i Jönköpings kommun.

Som enda parti vill Moderaterna flytta järnvägen från Vätterstranden och har nu gått så långt att de satt igång en egen utredning för att visa på alternativen, det berättar Moderaternas gruppledare Peter Jutterström.

- Vi har några som jobbar med järnvägsfrågan, just för att visa att det finns alternativ som också är ekonomiskt hållbart säge Jutterström.

Moderaterna vill ta bort järnvägen från Vätterstranden men får varken med sig de övriga borgerliga partierna eller miljöpartiet, som de regerar Jönköping med.

Partiet går nu så långt att man satt igång en egen utredning för att visa på alternativen och frågan uppstår nu hur regeringsduglig den borgerliga alliansen är i Jönköping när de inte kommer överrens om viktiga infrastruktursatsningar, så sent som i dag när frågan var på kommunstyerlsens bord

- Vi kan tänka oss alternativen och det ser man inte hos de andra partierna.

Hur besvärande är det?

- I dag är vi, efter lite möten, överens om att det här är en ordning som kan fungera fortsätter Jutterström.

Sprickan i det borgerliga styret blev extra känslig sedan Centerpartisten Åke Johansson råkat skicka intern partiinformation om överläggningarna till Jönköpings-Postens insändarredaktion, istället för till sina partikamrater. I brevet framgår att Moderaternas kommunalråd Mats Green försökt ena partierna, men blivit överkörd av sitt eget parti. Men det förnekas av Peter Jutterström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".