Gislaved

Erkänner brutal misshandel

Den 27-årige man som misstänks för att ha misshandlat en 18-åring i Gislaved i somras så svårt att han hamnade i koma åtalas nu.
- Han har erkänt, säger Johan Frisk som är utredningsledare hos polisen.

Det var i tumultet utanför en restaurang på Anderstorpsvägen i Gislaved natten till den 29 augusti som en glasflaska kastades mot 18-åringen som föll ihop medvetslös. Den 18-årige mannen har sedan dess inte återfått medvetandet och trots att han genomgått flera operationer på Neurokirurgen vid Universitetssjukhuset i Linköping. Han vårdas fortfarande på Värnamo sjukhus för livshotande skador.

Omfattande utredning
-Vi har sedan brottet ägde rum arbetat intensivt för att klarlägga händelseförloppet och identifiera gärningsmannen. Sammanlagt har 155 förhör hållits och en omfattande teknisk utredning genomförts i ärendet, säger Johan Frisk, utredningsledare vid gruppen för grova brott i Jönköpings län.

Erkänt ha kastat flaska
Den 27-årige mannen anhölls den 12 oktober av kammaråklagare Klas Lorefors. Mannen, som i förhör erkänt att han kastat flaskan mot 18-åringen, anhölls till en början misstänkt för dråpförsök, en rubricering som under utredningens gång ändrats till grov misshandel alternativt grovt vållande till kroppsskada. 27-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

Rättegången sker i Jönköpings tingsrätt med början onsdagen den 4 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".