sävsjös budget

Sparkrav istället för höjd skatt

Som väntat blir det ingen skattehöjning i Sävsjö kommun, det efter regeringens stödpaket som innebär 14 miljoner extra nästa år för kommunen, det visar de borgeliga partiernas budgetöverenskommelse för nästa år som nu presenterats.

Samtidigt så kommer det ske mindre besparingar i stort sätt samtliga av Sävsjö kommuns verksamheter. En besparing på en miljon kronor kommer också att göras på kommunens administration.

En långsiktig lösning av det kärva ekonomiska läget inför år 2011 blir att konkurrenssätta kommunens verksamheter. En halv miljon kronor väntas sparas in på att samtliga kommunala verksamheter som är möjliga, ska bli öppna för extern konkurrens.

Man öppnar också upp hemtjänsten för privata aktörer.

Vad det gäller skolan kommer några lärartjänster i skolan försvinna på grund av färre elever, men lärartätheten kommer att vara den samma nästa år, säger Stefan Gustavsson (kd) till Nyheterna.

Man kommer också att erbjuda ett vårdnadsbidrag fullt ut under tre års tid.

Kommunen satsar på ett nytt tillagningskök på skolan i Rörvik och simundervisningen som legat nere ett tag återupptas i Sävsjö kommun nästa år.

Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista