Jönköping

Får alkoholtillstånd efter tvist

Restaurang Bistro Strand på Vätterstranden i Jönköping har efter en tvist med kommunen nu fått tillstånd att servera alkohol på sin uteservering.

Restaurangen fick i mars 2008 tillstånd att servera alkohol inomhus. Socialnämnden i Jönköpings kommun har tidigare sagt nej till att servera alkohol även utomhus, med motiveringen att det rör sig ungdomar och barnfamiljer i området.

Restaurangägaren å sin sida har menat att han inte kan konkurrera med till exempel Hamnpirens restauranger om han inte får servera alkohol på uteserveringen.

Att länsrätten säger ja även till servering utomhus motiveras bland annat med att restaurangen inte visat sig vara en naturlig mötesplats för ungdomar, att den inte ligger i anslutning till skola, fritidsgård eller liknande och att polismyndigheten inte haft något att erinra mot ansökan.

Det tillstånd restuarang Bistro Strand nu får gäller mellan 11 på förmiddagen och 11 på kvällen året om på restaurangens inhägnade uteserveringen på Vätterstranden i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista