1 av 2
Arkivbild. Foto: Hanna Nilsson /SR
2 av 2
Ove Eriksson, operativ chef polisen Jönköpings län. Foto: Jenny Almlöf/SR
Jönköpings län

Fler närpoliser 2010

Nästa år kommer det anställas 40 nya poliser i Jönköpings län. Tanken är att flera av dom ska lämna polishuset och arbeta ute i kommunerna.

- Det är ett välkommet resurstillskott. Det handlar om i runda tal 40 nya poliser, säger Ove Eriksson, chef för den operativa enheten på polisen i Jönköping.

Ett 60-tal nya polisaspiranter kommer hit under nästa år. De ska utbilda sig klart här hos oss, och under tiden så går ett 20- tal i pension. Totalt blir det 40 nya poliser till länet. Det är en del av regeringens löfte om fler poliser på gatan. Något som det har pratats om länge, och som nu alltså ska bli verklighet. Men frågan är hur lätt det är att hitta poliser som vill jobba här i länet.

- Vi jobbar mycket med rekrytering, att få ungdomar i vårt län att söka polisutbildningar för vi vet att dom många gånger väljer att komma tillbaka till oss, säger Ove Eriksson.

Samtidigt så måste polisen nu bestämma vilka delar av länet som ska få ta del av de här nya polistjänsterna.

- Vi har en plan där vi kommer att öka med ett antal poliser i kommunerna, vi ska ju öka tillgängligheten och synligheten, säger Ove Eriksson

Reporter
Jenny Almlöf
Jenny.almlöf@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista