Liljeholmsmordet

Åklagaren nöjd med häktningen

Kammaråklagare Carl-Gunnar Fridolfsson är mycket nöjd med häktningen av den mordmisstänkte 22-åringen.

-Så här långt är jag nöjd. Häktningen betyder att vårt utredningsunderlag kommer bli mycket bättre än vad det annars hade varit, säger Carl-Gunnar Fridolfsson.

Det var en natt i juli som 24-årige Emanuel Lindgren misshandlades till döds på en gata i Jönköping.

Det tog över ett dygn att identifiera honom - och det tog ytterligare flera dagar innan två personer självmant kom till polisen för att berätta om vad som hänt under kvällen. De båda männen nekar själva till mordet, men sitter trots det sedan dess häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

Den tredje ,annen greps för en månad sedan i Österrike efter att ha varit på flykt sedan i somras.

Och det var en ganska lugn och sansad man, iklädd svarta häkteskläder,  som idag fick höra tingsrätten meddela att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Själv nekade mannen till anklagelserna.

Det syntes inte på honom att han varit på flykt från polisen under flera månader utan var engagerad i häktningsförhandlingarna. Han svarade klart och tydligt med bred jönköpingsdialekt på rättens fråga var han bodde:

- Just nu bor jag på häktet - någon annan adress har jag inte.

I slutet av november tror kammaråklagare Carl-Gunnar Fridolfsson att han kan väcka åtal mot de tre männen, men han är fåordig om själva åtalet.

-Jag kan inte göra någon bedömning av åtalet just nu och jag kan inte säga någonting om de uppgifter jag har - mer än att 22-åringen nekar till anklagelserna, säger han.

Vad säger 22-åringen själv om händelsen?

-Jag vill inte kommentera hans uppgifter över huvud taget, av hänsyn till honom och förundersökningssekretessen, avslutar Carl-Gunnar Fridolfsson.

Reporter
Rebecka Montelius
rebecka.montelius@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista