Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Kaos på bilprovningen i Jönköping

Förseningen av utrustning och bygget av de nya lokalerna har skapat problem på bilprovningen i Jönköping. Nu går de ut och ber om ursäkt.

Kunder har bollats runt, det har varit svårt att hitta till rätt lokaler.

– Det stod bara Bilprovningen Österängen, men jag åkte fel.

– Man åker ju förbi det, jag såg inte vart jag skulle

Tomas Lundberg och Lars Sjöstrand är två bilägare som i veckan hamnat i Bilprovningens kaos. Bilprovnignen har för första gången på många decennier öppnat nytt i jönköping. Men starten kunde har varit bättre.

Den nya bilprovnignen öppnade i måndags men utrustningen har blivit försenad och det faktum att det nu ligger två lokaler bara några hundra meter från varandra på det nya stället på Österängen har förvirrat många.

På det ena stället besiktigar man släp och på det andra bara bilar, men många kunder åker fel och nu har kaoset tvingat Bilprovnignen att be om ursäkt på sin hemsida, berättar Torbjörn Unosson som är platschef i jönköping.

– ja vi har bett om ursäkt på vår hemsida, det handlar om att vår utrustning blivit försenad och därför har vi inte kunnat ta emot kunderna, säger Torbjörn Unosson.

Men varför har ni ändå valt att ta emot kunder?

– Vi trodde att lokalerna skulle vara färdiga, vi är ett halvår före i planeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista