Jönköping

Insats mot bråk gav effekt

För att förhindra bråk utanför krogarna i Jönköping så valde polisen att igår spärra av en del av Västra Storgatan. Och det gav effekt.

Förra helgen inträffade flera fall av misshandel i centrala Jönköping. Polisen har identifierat flera personer som låg bakom bråken och bedömde att det fanns risk att oroligheterna skulle fortsätta den här helgen och valde därför att ta till flera förebyggande åtgärder.

Igår kväll fanns omkring 15 poliser på plats i området kring Juneporten och krogarna där omkring, kravallstaket sattes upp, delar av Västra Storgatan spärrades av och bussarna fick ledas om. Och enligt vakthavande befälet Lars-Gunnar Rydholm så gav insatsen effekt. Minst 15 personer omhändertogs för berusning och för risken att dom skulle kunna hamna i bråk. Och det finns inga anmälningar om nån misshandel från natten.

Ikväll kommer polisen vidta samma förebyggande åtgärder i Jönköping igen. Efter det tar man ställning till kommande helger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista