1 av 2
2 av 2
HÖGLANDET

Oro efter inbrottsvåg

En inbrottsvåg har drabbat villaägare på stora delar av höglandet de senaste veckorna, senast igår natt i Eksjö och i Hult utanför Eksjö. Polisen utreder nu om det finns något samband.

Det rör sig om flera tiotals inbrott i villor och tillsammans med kollegerna Östergötland letar polisen nu samband mellan inbrotten som skulle kunna vara organiserade.

Joakim Jonsson i Hult är en som drabbats. Han hade inbrott för en månad sedan.

- Man var chockad. När vi kom hem märkte man att något inte stod rätt till, säger Joakim Jonsson.

Ett av de samhällen på höglandet som det varit flera inbrott i är Hult utanför Eksjö, detta trots att de tillämpar så kallad grannsamverkan.

I Polishuset i Eksjö samlar man nu information och tillsammans med kollegorna i Östergötland så utreder man nu om de många villainbrotten kan ha något samband.

- Larm är det bästa tipset för att motverka inbrott, säger Joakim Jonsson. Det är också bra att ha lampor tända och köra fram en bil till huset för att skrämma bort tjuvarna, enligt Joakim Jonsson.

Kjell Ahlkvist
kjell.ahlkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".