Nässjö

Stor vattenläcka i Nässjö

Flera Nässjöbor är fortfarande utan vatten efter en huvudledning sprungit läck under fredagskvällen. Ledningen går längs Quickfeldsgatan/Södra Allén. Under lördagsmorgonen arbetade Nässjö Affärsverk med att laga läckan.

Privatpersoner ringde SOS-alarm och till kommunen och berättade att vattnet i kranen tagit slut. Redan från början misstänkte man att det handlade om en större vattenläcka.

– Vi började direkt att leta under fredagskvällen, säger Patrik Johansson, vatten och avloppschef på Nässjö affärsverk.

Nässjö affärsverk kunde lokalisera läckan och stängde av den drabbade ledningen under kvällen. Det handlar alltså om en av tre huvudledningar och en stor mängd vatten har runnit ut.

– Det är ovanligt att en huvudledning går sönder och det handlar ju om stora mängder vatten som rinner ut, säger Patrik Johansson.

Det rör sig enligt uppgift om ett 20-tal fastigheter som är utan vatten och de drabbade kan hämta vatten från en tankbil som står på Handskerydsvägen/Quickfeldtsgatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".