Jönköping

Sparkad VD förvånar Studentkåren

Trots fler sökande till utbildningarna och flera utmärkelser för Tekniska högskolan beslutade styrelsen igår att sparka VD:n Peter Olsson med omedelbar verkan.

Gårdagens beslut förvånar Studentkårens ordförande som i dagsläget inte kan säga vad studenterna tycker om händelsen.

- Jag har personligen haft en bra dialog med Peter. Det är ingenting jag har haft på känn och jag känner inte till några omständigheter som har lett fram till det här.

Under en presskonferens igår offentliggjordes Tekniska högskolans styrelses beslut att avskeda VD:n Peter Olsson, som tillträdde på posten under sommaren 2007. Under Olssons tid som VD har JTH bland annat fått Teknikföretagens pris för Årets teknikutbildare 2009 och ett ökat söktryck till sina utbildningar. Bara inför höstens terminsstart hade antalet förstahandssökande ökat med nästan 50 %.Trots dessa bra år i ryggen menar JTH:s styrelseordförande Johan Ancker att samarbetssvårigheterna tog över hand och därför får Peter Olsson nu gå.

Jonna Lahdensuo

jonna.lahdensuo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".