Fotograf, regissör och skådespelare. Emil Mkrttchian, Engin Özer och Elias Wåhlund är en del av teamet som just nu spelar in filmen NO KIDS i Jönköping. Foto: Jonna Lahdensuo/SR
Jönköping

Rånare, mördare och skolbarn

Bankrånare och seriemördare som också är skolbarn, det kan tyckas vara en omöjlig kombination, men är något som flyter samman just nu i form av filmen NO KIDS som spelas in i Jönköping.

Många Jönköpingsbor har anat ugglor i mossen när de har sett poliser jaga barn på shoppingcenter och hört däckskrick från polisbilar utanför fönstret.  Förklaringen är att filmen NO KIDS just ni spelas in på olika platser i Jönköping.

Filmen beskrivs som coolare, blodigare, mer actionfylld Die Hard, Rambo och Terminator tillsammans. Skillnaden från de tidigare nämnda filmerna är de råbarkade rånarna och mördarna att NO kids spelas av barn.

Filmens unga skådespelare är Jönköpingsbor och tycker enligt regissören Elias Wåhlund att det är riktigt roligt att vara med i en actionspäckad långfilm. Det intygar Engin Özer som spelar rånaren Ali i filmen, han har själv fått mersmak för skådespelandet och vill satsa på det även i framtiden.

 Jonna Lahdensuo

jonna.lahdensuo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".