Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Rolf Johansson på Vägverkets regionkontor i Jönköping vet inte exakt vad organisationsförändring kommer att innebära. Foto: Jimmy Karlsson/S
Jönköping

Jobb hotas på Vägverket

Flera tjänster hotas efter beslutet att Vägverkets kontor i Jönköping kommer att förändras nästa år.

Den 1:a april slås Vägverket ihop med Banverket och då flyttas regionkontoret till Kristianstad i Skåne. Det står nu klart efter att en rapport presenterades igår. Rolf Johansson som är regionchef för Vägverkets region sydöst i Jönköping blev förvånad av beslutet.

-Det var ju ingen som riktigt visste hur det skulle se ut, så självklart blir det en överaskning när man ser att det sker en förändring på det ställe man jobbar på, säger han.

Flyttas till Kristianstad
I dagsläget arbetar ca 135 personer i vägverkets lokalet här på A6-området i Jönköping. När de slås ihop med Banverket och bildar den nya Trafikverket 1:a april nästa år så flyttas regionkontoret till Kristianstad och kvar blir ett lokalt kontor med ansvar för det statliga väg- och järnvägsnätet i Jönköpings län.

-Det är en anpassning mellan den organisation Vägverket har idag och den organisation som Banverket har. Och Banverket har ju större regioner.

Klart är alltså att antalet tjänster kommer att minska i Jönköping, men det är svårt att säga hur många det handlar om, berättar Rolf Johansson.

-På lite sikt kommer det självklart få betydelse för hur många som jobbar just i Jönköping.

Vad händer med ditt jobb som regionchef?

-Det kommer att finnas regionchefer i framtiden också. Om det innebär om jag får flytta vet jag inte idag, så det kan jag inte svara på.

Hur ser du att Jönköping tappar sin plats som regionalkontor?

-Det är ju klart att det känns lite tråkigt, men det är ju dne verklighet vi lever i och det är ju svårt att anpassa sig efter, säger Rolf Johansson.

Reporter
Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".