En frisk Johan Franzén får ofta måljubla. (Scanpix)
ishockey

Franzén drömmer om OS

Landsbros hockeykämpe, Johan Franzén, går fortfarande skadad men drömmer ändå om OS.

Knäskadade Detroitstjärnan Johan Franzén har inte gett upp hoppet om OS-spel.

Men när han träffar förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson på onsdagen har han inga nya besked att ge:

– Det är för tidigt för mig att säga om jag kan komma tillbaka snabbare, säger han till TT.

Det är en månad sedan Franzén opererade sitt avslitna korsband i vänster knä. Rehabiliteringen går bra, men han vet ännu inte om han kan komma tillbaka snabbare än det minimum på fyra månader som var första diagnosen.

– Jag ska snart träffa läkaren som opererade mig, då tar de lite bilder för att se hur det har läkt. Har man tur så går det lite fortare, det är vad jag hoppas på. Men samtidigt säger de att även om det känns bra så behöver det nya ledbandet den tiden för att bli starkt igen, berättar Franzén.

Just nu reser Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson och OS-assistenten Mattias Norström runt i NHL för att se blågula OS-kandidater. På onsdagen kommer de till Detroit för att se Red Wings-Dallas och efteråt ska de äta middag med Detroitsvenskarna.

Franzén har inget annat besked än det ursprungliga vilket är comeback i mitten av februari - i bästa fall. Tre Kronor spelar sin första match i OS i Vancouver den 17 februari mot Tyskland.

Gustafsson ska presentera OS-laget dagarna före jul, men får byta ut skadade spelare ända fram tills turneringen startar. Därmed skulle han kunna ta ut Franzén och avvakta ytterligare en tid hur det går med läkningen. Forwardsstjärnan gjorde 34 mål i grundserien och tolv i slutspelet förra säsongen och skulle skadefri spela en nyckelroll i Tre Kronors OS-lag.

Men då måste rehabiliteringen gå snabbare än vad läkarna tror.

Göran Sundberg/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".