1 av 2
Några av de som protesterade i Nässjö. (Foto: Malin Holstensson)
2 av 2

Högljudda protester mot storkök

Med grytlock och olika instrument försökte ett 50-tal demonstranter locka politikernas uppmärksamhet, en protest mot planerna på storkök.

Det var ett 50-tal personer som fanns på plats på Storgorget i Nässjö för att demonstrera mot planerna på ett gemensamt storkör och tillagning enligt "cock and chill".

Demonstranterna vill stoppa planerna på att laga mat i storkök till barn och gamla och istället behålla småköken ute i verksamheten.

Malin Holstensson var en av de som deltog i den högljudda demonstrationen på onsdagsförmiddagen.

– Vi slår på grytlock och det är diverse instrument som barnen fått i handen. Det är mammor, pappor, barn, pensionärer - i stort människor som tycker det är viktigt.

Efter ett tag fick sedan demonstranterna lämna sina synpunkter till kommunledningen.

Cook and chill

Cook chill är ett system för matlagning i storhushåll, framför allt använt i storkök som bl a levererar kyld mat till skolor osv.
Cook chill innebär att mat tillagas på traditionellt sätt och sedan snabbt kyls ned till mellan 0°C och +3°C. Maten förvaras härefter i en temperatur mellan 0°C och +3°C till dess den ska serveras.

(källa: Livsmedelsverket)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".