Volleyboll

Äntligen seger för Habo

Det krävdes sex matchbollar innan Habo volley kunde avgöra matchen mot Vingåker och vinna med 3-0 i set. Därmed tog Habo sin första seger i årets elitserie.

Habo spelade riktigt bra i upptakten av matchen, och skaffade sig två fempoängsledningar innan Vingåker var i kapp vid ställningen 19-19. Därefter följdes lagen åt innan Habo skaffade sig setboll vid 24-23 vilket sedemera räckte till setvinst.

Det andra setet var väldigt likt det första och vid ställningen 23 lika lyckades Alexander Båth med en fin undanläggning som följdes upp av en kanonsmach av poängkungen Adnan Herco som spelade ihop 25 poäng under matchen.

I det tredje setet fick Habo en negativ reaktion vilket innebar att man höll på att tappa setet. Men man tog sig samman och kvitterade fram till 24 lika. Därfter svängde setet fram och tillbaka innan Adnan Herco avgjorde med en sjätte matchboll.

Totalt sätt var det ingen bra match, men det bjöds på mycket kamp och vilja vilket den här gången räckte till Habos första seger. Och poängen var viktiga säger Tobias Persson spiker i Habo
- Det var viktigt både mentalt och tabellmässigt. 

I och med segern lämnar Habo nu jumboplatsen bakom sig.

Habo-Vingåker 3-0 (25-23, 25-23, 31-29)