1 av 2
Nu ska speedwaypubliken kunna få gå på bättre toaletter när de är och kollar på arenan i Gislaved. Foto: Ted Karlsson / SCANPIX
2 av 2
gislaved

Slutkissat i speedwayskogen

Nu ska det bli riktiga toaletter på speedwayarenan i Gislaved. Kritiken har inte varit nådig från de många besökarna vid Lejonens matcher som fått gå på baja-maja och många har då valt skogen i stället.
Och följderna av de skogsbesöken har upprört.

Senast i insändare i tidningen, undertecknad av "En som inte vill trampa i skiten", klagas det på toalettförhållandena på arenan. 
- Det är helt otillfredställande att många i den stora publiken måste springa ut i skogen och göra sina behov. Det är marker som folk både strövar i och plockar bär och svamp, skriver insändarskribenten.

Lejonens ordförande Joakim Olsson kan inte annat än att hålla med.
I snitt har Lejonen en publik på 4100 vid sina hemmamatcher. Hittills har klubben löst toaletterna med en toalettbod och baja-major. Men för en månad sen lämnades ansökan om bygglov in för toaletter.

Så nu tittar klubben och Gislaveds kommun gemensamt på hur toalettfrågan ska lösas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista