Konsult granskar Continental

De fackliga organisationerna och tyska Continentals företagsledning vid den nedläggningshotade däckfabriken i Gislaved enades under eftremiddagen om att tillsätta en löntagarkonsult.
Konsulten får tiden fram till den 19 februari på sig för att granska omständigheterna kring det nedläggningsbeslut som kan ställa närmare 800 anställda utan jobb. I avvaktan på löntagarkonsultens rapport kommer de fackliga organisationerna att arbeta med olika projekt som inte berörs av granskningen. Det kan exempelvis gälla kontakter med andra företag som vill etablera sig i Gislaved. Beskedet om nedläggning lämnades den 10 december. Det berörde då 774 anställda. En del har redan sökt sig till andra jobb. Företagsledningen räknade med att MBL-förhandlingarna skulle vara avslutade inom ett månad, så att fabriken kunde läggas ned vid halvårsskiftet. Men nu ser det ut att dra ut på tiden eftersom några uppsägningar ännu inte har meddelats. Många anställda, som jobbat länge på däckfabriken, har sex månaders uppsägningstid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista