Dom i länsrätten förvånar

Domen i länsrätten igår som berör en omhändertagen 13-årig flicka från Huskvarna förvånar socialförvaltningen som arbetat med ärendet.
Domen betyder att den 13-åriga flickan får flytta hem till sin familj igen efter att ha varit omhändertagen sedan slutet av november. Socialen har haft kontakt med familjen i flera år, men till slut blev missförhållandena så svåra att socialen beslutade om att omhändertaga flickan och en ett år yngre syster enligt lagen om vård av unga. Systern fick återvända hem efter några dagar, och igår beslutade alltså länsrätten att också den andra flickan får flytta hem. Enligt länsrättens dom stämmer de missförhållanden som socialen pekat på, men man menar ändå att man ska göra nya försök med frivilliga insatser. Per-Håkan Nordström, sektionschef på barn- och ungdomsgruppen på socialdistrikt centrum i Jönköping säger till nyheterna att domen är förvånande, eftersom socialen menar att utredningen visat på allvarliga missförhållanden. Att barn tas omhand enligt LVU är mycket ovanligt, och när det gäller familjen i Huskvarna har socialen haft kontakt med dem i flera år. Per-Håkan Nordström tror att domen kommer att överklagas till kammarrätten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista