Nässjö

Häktad mans familj tvingades flytta

En Nässjöbo som satt häktad en månad i somras misstänkt för grov misshandel och olaga hot har krävt nästan 300 000 kronor av staten i skadestånd. Efter häktningen så tvingades han och hans familj lämna orten och mannens affärsrörelse lades ned.

Mannen från Nässjö stod åtalad för grov misshandel och olaga hot men mannen friades i rätten. Totalt satt han frihetsberövad i drygt en månad.

Mannen som är i 30-årsåldern drev en affärsverksamhet på orten. Efter att åtalet lagts ned så kände han sig tvungen att flytta från orten tillsammans med sin familj. Hans företag lades ned.

Anledningen är att familjen ska ha blivit trakasserad av andra på orten och mannen har blivit anklagad för att tillhöra maffian.

I ett brev till justitiekanslern begär han skadestånd för förlorad arbetsinkomst och för att han tvingades vara sjukskriven en tid efter häktningen.

Justitiekanslern har beslutat att ge mannen drygt 56 000 kronor i skadestånd, alltså betydligt mindre än vad mannen begärt, för det lidande som häktningen medfört och för förlorad arbetsinkomst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista