Arkivbild Foto: Patrik Lundin / SvD / SCANPIX
Jönköping

Ny ridanläggning för miljoner

Ryttarna i Jönköpings Fältrittklubb har efter många år äntligen fått sin nya ridanläggning på Klämmestorp i Jönköping. Under söndagen invigs de nya lokalerna.

Jönköpings kommun har investerat nästan tio miljoner kronor i ombyggnationen. Det är på tiden att kommunen investerar i ridsporten som domineras av tjejer, tycker Angelica Flyckt som är anläggningschef.

– Det är helt fantastiskt, äntligen är det klart, säger Angelica Flyckt.

Hon är nöjd med ombyggnationen av ridhuset. Många söker pengar till sina sporter och fältrittklubben har länge sökt medel till nya lokaler. Det har tagit många år att få kommunen att satsa pengar på klubben.

– Vi har väntat väldigt länge på det här. Jämför man med Stockholms stad som satsar hundra miljoner på tjejidrotten så är ju inte det här mycket pengar.

En del av de 10 miljonerna som kommunen satsat har gått till att bygga ut en stallbyggnad och bygga till ytterligare en stallbyggnad.

– Det går åt mycket plats. Du ska se hur mycket folk det är här på kvällarna, det är fullt av människor och hästar, så det går åt, säger Angelica Flyckt.

Reporter Joel Winqvist
joel.winqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista