Jönköping

Förtroendekris på handelshögskolan

Det råder en djup förtroendekris inom internationella handelshögskolan i Jönköping, visar en arbetsmiljöenkät som Nyheterna tagit del av. Merparten av de anställda har lågt förtoende för ledningen och det finns stora brister i kommunikationen.

- Det finns inget tydligt samband mellan de som jobbar på golvet och den målsättning som finns på skolan, säger Lars Anell, styrelseordförande för handelshögskolan.

Det är 170 av 235 anställda som valt att svara på den här arbetsmiljöenkäten. Svaren visar att merparten, omkring två tredjedelar, anser att de aldrig eller sällan känner sig delaktiga i de mål och visoner som sätts upp för Handelshögskolan i Jönköping. Kommunikationen mellan sektionerna och ledningen är svag och förtroendet för ledningen är lågt.

Och frågan är känslig, varken företrädare för fackförbundet SACO eller ST vill uttala sig, men de säger till Nyheterna att läget ar allvarligt och att de nu vill ledningen tar åt sig av kritiken.

Men så här skriver ett par av de anställda i kommentarer.

"ansvariga personer i den högsta ledningen lyssnar inte det minsta på synpunkter från oss på golvet utan kör hela tiden med sitt eget race"

"ledningen (både IHH och sektion) upplever jag har sin egen agenda och i den mån de lyssnar till anställda tas inte hänsyn till anställdas åsikter, farhågor, erfarenheter"

Arbetsmiljösituationen är så pass allvarlig att det diskuterats ändå upp i styrelserummen och nu kommer en handlingsplan tas fram för att reda ut problemen.

- Vi har ett probelm som vi måste göra någonting åt. Vi utarbetar en åtgärdsplan som gör att vi får en enklare och tydligare orgasnisation med bättre kommunikationslinjer, säger styrelseordföranden Lars Anell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista