VETLANDA

Beslut om Tjustkulle får vänta

Beslutet om en bandyhall i Vetlanda skjuts upp. Det stod klart efter kommunfullmäktiges möte igår.

På onsdagskvällen var det tänkt att politikerna i Vetlanda kommun skulle besluta om borgen för arenabolagets lån på 53 miljoner och teckna ett 25-årigt nyttjandeavtal med bolaget gällande den kombinationshall de vill bygga. Den ska innehålla en hall för bandy, en för ishockey och en för fotboll.

Men istället lade Moderaterna fram ett nytt förslag om att kommunen på egen hand ska stå för lånet, vilket gjorde att ärendet togs tillbaka och återremitterades till nästa möte i slutet av januari.

Något som folkpartisten och fullmäktigeledamoten Willis Josefsson beklagar.

- Det är beklagligt att fullmäktige inte kunde ta beslut igår. Frågan är fullt tillräckligt utredd och det koncept till beslut som låg igår var acceptabelt, säger Willis Josefsson.

Med i förslaget fanns också att om ett nytt finansieringsalternativ skulle komma upp under tiden så skulle man kunna ta den. Nu försenas projektet ytterligare.

- Utifrån debatten så kan inte jag förstå annat än att man är överrens att bygga arenan, men att man inte vågar ta ställning helt enkelt, säger Willis Josefsson.

Nyheterna SR Jönköping
news.jkpg@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista