Ministerkritik mot Continental

Näringsminister Björn Rosengren är kritisk mot att Continental tänker lägga ned Däckfabriken i Gislaved. I en debattartikel i Expressen skriver Rosengren att Sverige kan komma att skärpa lagstiftningen om företagen missbrukar den fria rörligheten inom EU.
I artikeln skriver han att han tycker att Continentals ledning inte redovisat några övertygande skäl för att flytta tillverkningen från Gislaved till Tyskland. ''De stora frågetecknen kring nedläggningsbeslutet skapar intrycket att Continental av andra skäl än strikt företagsekonomiska redan tidigt bestämt sig för att inte ha kvar produktionen i Gislaved. Att Continental haft som enda mål att mjölka ut stora vinster ur Gislaved för att sedan, när marknaden sviktar och överkapacitet uppstått, slippa vidta åtgärder i hemlandet och genomföra en nedläggning i Sverige i stället'', skriver Rosengren. ''Detta är i så fall allvarligt. För den inre marknaden inom EU och globaliseringens öppna handel bygger i grunden på att företag fattar företagsekonomiskt rationella beslut utan hänsyn till den nationsflagga som vajar över huvudkontoret''.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista