Bandy

Nässjödamer förlorade med hedern i behåll

Trots att IFK Nässjö gör en mycket bra match rent spelmässigt mot AIK, så vinner ändå Solnalaget med 5-2. AIK var bättre på att ta tillvara sina chanser i matchen och det var avgörande för matchutgången. I och med segern skiljer det nu fyra poäng lagen emellan i den allsvenska tabellen.

Det var AIK som öppnade bäst i matchen genom att göra 1-0 genom Hanna Brusberg på ett långskott som hemmakeepern Pernilla Elardt borde ha kunna lägga vantarna på. I stället spädde Solnalaget på till 2-0 efter en hörna och ett bra tryck i skottet av lagkaptenen Anna Lundin.  Efter det, tog hemmalaget över mer och mer av spelet och hade flera vassa chanser framåt men reduceringen lät vänta på sig . Precis innan halvtid kom det dock när Nässjö fick straff som Lovisa Elovsson förvaltade på ett bra sätt.

Bara tre minuter in i andra halvlek fick åter Nässjö en straff sedan Sigfrid Simonsson dragits ned. Men dessvärre så sköt Lovisa Elovsson i ribban den gången. I stället kunde AIK komma till en snabb kontring som Matilda Johansson med förflutet i Nässjö kunde göra mål på. Och det blev lite av matchavgörande.
-Det känns väl inte rättvist vi hade väl ett riktigt bra spel ett tag säger, Kristina "Kicki" Sigfridsson som är lagkapten i IFK Nässjö.

Nässjö-AIK 2-5((1-2)

Nässjö: Lovisa Elofsson, Hedvig Simonsson. AIK: Anna Lundin 3, Hanna Brusberg, Matilda Johansson.

Publik: 225.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".