Gunilla och dottern Caroline Jacobsson Foto: Mattias Sundler/SR
Gislaved

Försvunnen hittad svårt nerkyld

(Uppdaterad 16:45)

Grannfamiljen hittade den 78-årige mannen sent under onsdagskvällen. Då hade han suttit fast i sin bil i drygt ett dygn i skogarna utanför Gislaved. Mannen har vaknat upp ur medvetslösheten.

– Det känns konstigt, man är smått förvirrad. Det är väldigt många som har ringt, men jag måste säga att jag är jätteglad över att vi hittade honom vid liv, säger Gunilla Jacobsson.

När Jacobssons hittade Enar Hansson i sin bil så var han starkt nerkyld, och eftersom helikoptern inte kunde landa på platsen fick mannen köras i ambulans till Värnamo sjukhus.

När 78-årige Enar Hansson kom in till sjukhuset hade han en kroppstemperatur på 24 grader.
Han har behandlats och sakta värmts upp under natten, och han mår efter omständigheterna ganska väl, säger Terje Blomstrand, verksamhetschef på intensiven i Värnamo till Nyheterna.

Mannen hittades i trakterna av Gryteryd av familjen Jacobsson som bor på en gård i närheten. Gunilla såg bilen i skogen, och genom att ställa sin egen bil nära med varningsblinkers på kunde polisen lokalisera mannen.

– Bilen stod långt, långt ner på en åker. När vi kom fram så larmade jag direkt. Min son slängde av sin jacka och mössor och försökte få upp temperaturen, säger Gunilla Jacobsson.

78-åringen hade av och till telefonkontakt med polisen när han var borta, men visste inte själv riktigt var han var, och hela dagen igår sökte man efter mannen. Han har nu vaknat upp ur medvetslösheten och tillståndet är stabilt.

Reporter Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista