Arkivbild
Höglandet

Nya polisanmälningar i sprithärvan

Nu ska privatpersoner kallas till förhör, efter att polisen upprättat ett 70-tal anmälningar om olaglig spritförsäljning på höglandet.

69 anmälningar har upprättats om privatpersoner som handlat alkohol och nu ska polisen kalla personerna till förhör. Anmälningarna hänger ihop med den spritliga som polisen sprängde i början av december. De ska ha handlat sprit på flera olika platser på höglandet.

Nu har utredningen kommit en bit på väg. Tusentals liter sprit beslagtogs vid det stora tillslaget i början av december, de fyra personer i härvan i Jönköpings län som fortfarande sitter häktade har förhörts flera gånger och också gjort en hel del erkännanden.

Polisen tycker sig nu ha en ganska klar bild av hur omfattande härvan är men däremot så vet de inte hur länge verksamheten har pågått. Det är något som fortfarande utreds.

Jan Tengbro som är utredningsledare tror visserligen att försäljningen och tillverkningen har pågått en längre tid, men nu går polisen igenom hyreskontrakt och inköpskvitton för att kartlägga exakt hur länge.

Han vill inte kommentera hur polisen fått reda på namnen på de köpare som nu ska kallas och han säger till Nyheterna att han inte utesluter att fler personer kommer kallas till förhör.

Reporter Rebecka Montelius
rebecka.montelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".