På Mellangatan i centrala Jönköping dödades Emanuel Lindgren Foto: Rebecka Montelius/SR
Jönköping

Emanueldom överklagad

Fallet med dödsmisshandeln av Emanuel Lindgren i Jönköping i somras har nu överklagats. Det är Emanuels familj som är missnöjd med tingsrättens dom.

I sista sekund överklagade advokat Thomas Bodström tingsrättens dom i fredags. Bodström som företräder den dödade mannens familj lämnade in en formell överklagan. Men trots det tror Conny Rydberg som företräder en av de dömda att det inte blir en ny rättegång.

– Han lämnade ju in blankt för att få mer tid på sig. Jag tror inte att det kommer att leda till att det går vidare till hovrätten, säger Conny Rydberg.

I tingsrätten dömdes hans klient till fängelse i ett år och tre månader för grov misshandel, en annan 21-åring dömdes till fängelse i ett år. Den 22-åring som erkänt och tagit på sig dödsmisshandeln dömdes för dråp till sju års fängelse. Ingen av dem har alltså överklagat, och inte heller åklagaren.

Nu har alla inblandade i målet en vecka på sig att anslutningsöverklaga, vilket åtminstone de båda dömda 21-åringarna kommer att göra.

– Ja det är ju naturligt, vi har inget annat val. Vi får se vad han tänker åberopa och sedan lämna in svar, säger Conny Rydberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista