Gnosjö

Avhoppare vill starta nytt parti

Inför valet det här året kan det dyka upp lokala partier i ännu fler kommuner än idag. Missnöjet mot Alliansen har gjort att tre före detta centerpartister nu planerar att starta ett nytt lokalt parti i Gnosjö.

Det är Thomas Albinsson som tillsammans med Myrna Aggerstam och Göran Kallfelt vill se ett blocköverskridande parti i Gnosjö. De hoppade alla av sina poster i lokalpolitiken för ett par år sedan och har också lämnat sitt parti Centerpartiet.

– Vi tycker att det finns ett utrymme för ett nytt parti, som kan jobba över partigränserna i kommunen och som inte ser partitillhörigheten som det viktigaste, säger en av initiativtagarna Thomas Albinsson.

Han tycker själv att det är stiltje i politiken i kommunen och att för det är få personer som får komma till tals inom Alliansen.

– Vi tror att det finns många i Gnosjö som skulle vara positiva till ett blocköverskridande parti, säger Thomas Albinsson.

Partiet är än så länge på planeringsstadiet.

– Vi vill gärna testa och se om vi har människor med oss i detta, säger Thomas Albinsson.

Reporter Alexandra Peterson
alexandra.peterson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".