1 av 3
Foto: Hasse Holmberg/SCANPIX
2 av 3
3 av 3

Datorsurfande kollas i Vaggeryd

I Jönköping används en del av kommunens datorer till fildelning och porrsurfning. Nu vill politikerna i Vaggeryd veta hur datadiciplinen ser ut i deras kommun.

Nu vill även Vaggeryds kommun veta vad de kommunanställda använder kommunens datorer till. Detta sedan Jönköpings kommun konstaterat att kommunens datorer använts till bland annat fildelning och porrsurfande.

Redan vet Vaggeryds kommun att kommundatorer i Vaggeryd har använts för att skicka spam eller förstöra andra hemsidor under det senaste halvåret. Detta efter en undersökning gjord av Post- och telestyrelsen.

Det finns en policy som reglerar vad som är ok och inte ok att göra på Vaggeryds kommuns datorer, men längre än så sträcker sig inte kontrollen.

It-chefen har undersökt och vid nästa sammanträde med kommunstyrelsen, på onsdag, meddelas hur datadisciplinen ser ut i Vaggeryds kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista