alpint

Platt fall för Ted Josefsson

Ted Josefsson, skicrossåkare från Mullsjö, körde för att eventuellt få en OS-plats, men ett enkelt hopp i slutet av världscuptävlingen i blev hans fall.

Det var i kvalet till dagens final i Franska alperna som Ted Josefsson kom alldeles fel i ett hopp i slutet av backen.

Han fick aldeles för mycket luft under skidorna och kom i obalans. Han landade på huvudet och flygturen slutade i ett par trasiga skidor, öm nacke och smärta i vänsterbenet.

 skriver han själv:

"Grymt pinsamt. Säsongens roligaste och enklaste bana och jag kraschar. Känner mig som en jävla amatör. Nu vill jag bara hem och skita i detta. Körde sönder ytterliggare ett par skidor i kraschen oxå. Då har jag offrat 3 par än så länge iår. Ska jag hålla på såhär har jag inga skidor kvar om ett par tävlingar."


Skicross utvecklades i USA under 1990-talet och är en inriktning inom freestyleskidåkning. Den härstammar från snowboardens boardercross där 4 till 6 personer startar samtidigt och åker ner i en bana med doserade kurvor och diverse hopp (mycket likt en motorcrossbana fast på snö). Den största tävlingen i skicross är X-Games som avgörs varje år i USA. (källa: Wikipedia)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".