1 av 5
2 av 5
Foto: Håkan Montelius/SR
3 av 5
Foto: Håkan Montelius/SR
4 av 5
Foto: Håkan Montelius/SR
5 av 5
Foto: Håkan Montelius/SR
huskvarna

Vittne såg man med automatvapen

Uppdaterad 16:30
Ett stort polispådrag fanns tidigare på plats på Öxnehaga i Huskvarna sedan en person sett någon vifta med ett automatvapen på en balkong.

Dramatiken började när en man som bor i området såg en person beväpnad med automatvapen på en balkong.

Polisen tog larmet på stort allvar och det var minst åtta polispatruller i området. Poliserna utrustades med skyddsvästar och skarpladdade automatvapen.

Fram till 15-tiden stod de samlade nedanför bostadsområdet, men strax efter klockan 15 rörde sig flera patruller mot den angivna adressen där de omringade ett flerfamiljshus.

Enligt vår reporter på plats positionerade sig polisen runt huset, där de länge avvaktade. Efter klockan 16 tog sig polisen tagit sig in i lägenheten. De hittade ett vapen, men enligt polisen rörde det sig inte om något "tillståndspliktigt vapen".

Både poliser iklädda full insatsutrustning, med skyddsväst, hjälm och automatvapen, och civilklädda poliser användes i insatsen.

Det var för övrigt lugnt i området, som aldrig spärrades av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista