1 av 2
2 av 2

Med skidor till jobbet i Jönköping

Snart kanske cyklisterna får samsas med skidåkare på Jönköpings cykelvägar. Att ta skidorna till jobbet föreslås nämligen bli lättare.

Det kan bli möjligt att åka skidor på cykelvägar i Jönköping i framtiden. Tekniska nämnden har beslutat att utreda om det är möjligt att ploga bara en del av cykelvägarna och göra andra delen till skidspår så man kan åka skidor till jobbet istället.

Förslaget kom från moderaten Thomas Candemar som tycker skidåkning på cykelvägar skulle vara ett lyft för Jönköping.

– De här vägarna binder ju ihop staden på ett jättefint sätt, det skulle möjliggöra att man skulle kunna åka skidor från Bankeryd in till stan eller något sådant och göra olika slingor.

Du lade fram förslaget för nämnden igår, fick du stöd?

– De är ju så att vi skulle titta på om det är möjligt att göra detta utan att det blir en för stor apparat. De jätteduktiga människorna som jobbar med detta skulle ta en titt på om det är möjligt. Jag tror att de flesta, efter att de smakat på det, tycker att det är en rätt rolig idé säger Thomas Candemar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista